viernes, 7 de marzo de 2008

Nunca me gustó la economía

::: Después de unos meses en el Indicador, ¡¡por fin una buena notícia para la pime en medio de la crisis!! Quién me iba a decir a mi que me emocionaría por una cosa así. Yo nunca quise hacer economía. En el instituto hice Latín y Griego, en la universidad hice como pude la asignatura de introducción y ahora me veo en esta tesitura. Yo hablando de economía, del sector de la pime y ... lo que es mejor, ya no me parece extraño, ¡¡entiendo un poquito del tema!! Y eso me gusta.

El Gabinete de prensa de Vr. Bussines Brokers me envió una nota de prensa con el estudio y me pareció una visión interesante. Se lo comenté a mi jefe y le gustó la idea. "Ponte en contacto con alguien de Barcelona y hazme un articulillo". Y así lo hice. Una voz latina me hablaba, era una de esas voces que se hacen escuchar, que te interesan... un hombre agradable Joaquim Mir, aunque no muy agraciado.

........................................


El panorama econòmic reactivarà el sector de la Pime
La crisi immobiliària impulsarà la compra i venda d’empreses

::: En un marc on proliferen les visions negatives respecte a la situació econòmica actual de les empreses, Vr Business Brokers dóna a conèixer les conclusions d’un estudi que augura la reactivació de la Pime al nostre país. En l’informe, es posa de manifest que la crisi creditícia en els mercats internacionals, el refredament del sector de la construcció i immobiliari i l’estancament del mercat bursàtil produiran un replantejament de fons i recursos d’inversió en favor de la pime espanyola i catalana.

El negoci de la compra i venda d’empreses és una molt bona notícia per a aquest sector, especialment com a font de finançament. La qüestió és donar continuïtat als empresaris que volen tancar els seus negocis. Joaquim Mir, director de les oficines de Vr Business Brokers de Barcelona va asegurar que aquesta reacció era d’esperar perquè «la inversió en l’immoble ha estat sempre un camí segur i molt rendible, però quan ja es parla d’un refredament de preus i del mercat, s’ha de replantejar aquesta inversió, invertint fora d’Espanya, amb la competencia que suposa, o bé comprar un negoci ja en marxa, on entren les pimes».

En aquest mercat, Vr Business Brokers és especialista; es tracta d’una empresa dedicada a la intermediació de compra i venda de negocis, que ajuda els empresaris que volen vendre o traspassar. Tal i com assegura l’estudi, un vuit per cent d’empreses al nostre país cessen la seva activitat cada any, el 34,2 per cent de les quals pertanyen a l’hostaleria, el 30,5 als serveis, el 12,2 per cent al sector econòmic, i el 17,1 són empreses industrials. Segons Mir, «la gran majoria d’aquestes empreses han tancat per l’absència de compradors o inversors, que van apostar pel sector immobiliari o de la construcció, i ara és el moment que es centrin en la compra i venda de pimes, les quals ofereixen rendibilitats superiors, un negoci rendible i en creixement».

A Catalunya es situen el 18,5 per cent de les empreses del país i la major part són pimes i familiars, en un 90 per cent. Joaquim Mir va apuntar que «el sector de la pime espanyola i catalana és molt dinàmic, sobretot pel que fa als serveis, hostaleria i restauració. El comerç també té molta força, i potser el sector industrial ha estat el que més ha notat el refredament i la crisi immobiliària». Les pimes, però, tenen uns handicaps difícils de superar, que arrosseguen des de fa molts anys. La mancança de personal qualificat i l’immobilisme en són alguns exemples.

Com explica el director de Vr Business Brokers de Barcelona, la pime necesita «una bona dosi d’innovació, perquè s’han quedat tradicionals, desfasades, necesiten persones emprenedores i actualitzades en tècniques dinàmiques». També denuncia la manca de personal i reconeix que «en aquest sentit ajuda molt el personal llatinoamericà, gent qualificada que es dedica al sector serveis i de comerç». Tot això, si ho sumem al fet que l’economia espanyola, en general està bé i la taxa d’atur és baixa, fa que hi hagi bastanta activitat.

Però la pime que veritablement pot competir a gran escala és la mitjana que té intencions d’exportar, perquè el mercat català i espanyol se li queda curt. Tot i això, la competencia és molta i molt forta. Joaquim Mir adverteix que «si la nostra pime no s’adapta, no innova i no es destinen recursos per tal de modernitzar l’estructura, se li complica competir, i convertim el país en un país de serveis i comerç».

No hay comentarios: